Актуални новини

Първа по рода си Академия по предприемачество в земеделието се провежда в Бургас и още  в три български града

В периода от 26 до 29 март Русе ще бъде домакин на първата по рода си Академия по предприемачество в земеделието в България, стана ясно от проведен разговор между заместник областния управител Георги Георгиев и представители на Българо-румънската търговско-промишлена палата /БРТПП/.

„Приветствам реализирането на подобни инициативи, защото те са своеобразен бизнес инкубатор, който дава шанс за последващо осъществяване на реални проекти“, коментира Георгиев. В рамките на 4 дни млади предприемачи и стартъпи от сектор Селско стопанство ще имат възможност да участват в безплатни лекции и семинари и да разработят свой бизнес план. Сесията ще се проведе в сградата на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Най-иновативните проекти от всяко издание ще получат финансова награда до 5000 лв. Подкрепена от представители на реалния сектор, браншови и неправителствени организации, университети, стартъпи и успешни предприемачи, академията цели да насърчи младежкото предприемачество и да провокира иновативни концепции в сферата на земеделието.

След Русе инициативата ще се проведе още в Бургас, Варна, и Пловдив. Тя се реализира по инициатива на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа /ЦНСССКЦИЕ/, като нейни партньори са: Софийски университет /СУ/ „Св. Климент Охридски“ – Стопански факултет и филиал на СУ в Бургас; УНСС – Институт по предприемачество; Аграрен университет – Пловдив; Селскостопанска академия; Русенски университет „Ангел Кънчев“; Икономически университет – Варна; Национална служба за съвети в земеделието; порталът fininfo.bg, Цифров иновационен хъб Тракия, както и представители на местния бизнес. В продължение на успешно провелата се „Акселераторска програма за стартиращи предприятия в областта на селското стопанство между Китай и ЦИЕ“ ЦНСССКЦИЕ надгражда дейността по този проект, чрез създаването на първата по рода си Академия по предприемачество в земеделието в България и в страните от ЦИЕ.
Желаещите да се включат в Академията е необходимо да заявят това пред Бургаската търговско-промишлена палата на bscci@bcci.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *