Актуални новини

Бургаска бизнес делегация в Истанбул

В периода 02-04. Май 2023 г. делегация от Бургаската търговско промишлена палата посети Истанбулската търговска палата. Посещението бе инициирано и организирано от Представителя на Бургаската Палата в Истанбул г-н Ахмет Алпер. Делегацията бе водена от Председателя на Бургаската палата г-н Тодор Демирков и в нея участваха г-н Киро Русев – Зам. Председател на БсТПП, г-жа Боряна Желева – Изпълнителен директор на БсТПП, г-н Деян Димов – Изп. директор на Пристанище Бургас ЕАД и член на Изпълнителния съвет на Палатата и г-н Емил Кирилов – Търговски директор на Пристанище Бургас ЕАД.

В рамките на посещението бе проведена среща с ръководството на Истанбулската търговска палата в лицето на г-н Шекиб Авдагич – Председател на борда и г-жа Синем Ердоган – Директор на дирекция международни отношения към ИТП.

Бяха обсъдени перспективите за дългосрочно сътрудничество, обмен на информация и организиране на съвместни мероприятия в интерес на членовете и партньорите на двете бизнес организации. Г-н Авдагич бе запознат с основната идея за посещението на бургаската делегация, а именно задълбочаване и разширяване на сътрудничеството между Бургаското пристанище и сродни организации от Истанбул. Предвидените срещи с Истанбулската организация за морски транспорт IDO, Ръководството на ГАЛАТАПОРТ Истанбул и Асоциация на международните превозвачи на Турция UND предизвикаха интереса на г-н Авдагич и в тази връзка бе заявена пълна подкрепа и съдействие от страна на Истанбулската търговска палата при по-нататъшните преговори за осъществяване на възможна морска транспортна връзка между Бургас и Истанбул, както с цел туризъм , така и за транспорт на товари.

Бургаската търговско промишлена палата и Търговската палата на Истанбул подписаха меморандум за сътрудничество и начертаха следващите стъпки за осъществяване на взаимните делови отношения.

Делегацията посети новото и най-голямо и модерно пристанище за круизни кораби на Истанбул – Галатапорт. Изключително впечатление направи изпълнението на проекта , стартирал през 2014г. и целящ обслужването на над 250 круизни кораба годишно от цял свят.

   

   

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *