Актуални новини

Европа директно Бургас – среща с представители на регионалните медии

На 24.02.2022 г. ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас организира среща с представители на регионалните медии . Темата на срещата бе „Представяне на новините за местната аудитория и начини за избягване на дезинформацията“ във връзка с актуалните теми от дневния ред на Европейския Съюз. За представяне на темата от експертна гледна точка бяха поканени да вземат участие г-н Никола Миладинов – съветник Преса и медии към Представителството на ЕК в България и г-жа Биляна Църноречка – Пресаташе на Бюрото на Европейския парламент в България.
В презентациите  и дискусиите бяха засегнати въпроси за използването на медийното пространство /най-вече социалните мрежи/за разпространение на  дезинформация и как регионалните медии трябва  да се справят с нелеката задача да отразяват проверени новини, мнения и интервюта във все по-големия хаос от неточни послания и изкривена информация.

Съвпадането на срещата с датата на атаките срещу Украйна от страна на Русия още повече подсили значението и важността на темата. От страна на Европейската Комисия и Бюрото на ЕП в България беше заявена пълна готовност за подкрепа и подаване на адекватна и проверена информация към всички местни медии и съдействие за справяне с разразяващата се хибридна война обхващаща различни наболели теми от нашето ежедневие.

24.02.2022 2

24.02.2022 3

24.02.2022 4

24.02.2022 6

24.02.2022 7

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *