Актуални новини

Посещение от Посолство на Пакистан

pakistan1 2

 

Заместник завеждащият посолството на Пакистан Омер Манзур Малик се срещна с председателя на БсТПП Тодор Демирков и експерти на Палатата. Целта на посещението бе опознавателна, както и за отправяне на конкретни предложения за съвместна работа.
Главният секретар на БсТПП Боряна Желева запозна госта с историята и дейностите на организацията,със структурата на системата от регионални търговски палати в страната и съвместната им работа с БТПП.

Господин Малик благодари за срещата и отбеляза, че добрите политически отношения между България и Пакистан са предпоставка за активизиране на търговско-икономическите връзки между двете държави. Той припомни, че неотдавна съвместно с БТПП Посолството проведе успешен онлайн форум между бизнесмени от двете страни и предложи подобно събитие да се организира и с членовете на БсТПП през есента. Според него то ще даде обща представа за интересите, след което могат да се проведат и В2В срещи.
Малик подчерта, че Пакистан има статус GSP+ за внос в ЕС – специален насърчителен режим, който свежда митническите тарифи до 0%.
Срещата приключи с ангажимент за проучване на интересите от сътрудничество между БсТПП и палатите в Сиалкот, Лахор, Карачи и Исламабад, както и за подновяване на работата по организиране на онлайн бизнес форума през есента.

pakistan3 2

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *