Актуални новини

Събитие, организирано от клуба на жените в бизнеса към БсТПП

 

Клубът на жените в бизнеса към БсТПП проведе предколедна среща с участието на председателят на бургаския общински съвет проф.Турманова. Като приоритети в рамките на мандата тя посочи образованието, науката и иновациите, здравеопазването и социалните политики – ресори, в които е работила дълго време и на предходния си пост като заместник областен управител. Стана ясно, че съставът на комисиите в местния парламент е обновен и броят им е нараснал до 18, давайки възможност на всеки общински съветник с подходяща експертиза да се включи в поне 3 от тях.

Създадени са две нови комисии – по икономика и инвестиционни политики и по наука, иновации и оперативни програми. Досегашната Комисия по здравеопазване и социални дейности се разделя на две самостоятелни. От Комисията по транспорт и морско дело също се обособяват две отделни, като към втората се добавя и рибарство. Турманова увери, че Община Бургас ще продължи да заделя средства за задържане на младите специалисти в града. Тя сподели още, че БСУ и у-тет „Проф.д-р Асен Златаров“ ще кандидатстват за изграждане на регионални иновационни центрове по ОПИК, а от 2021-ва се очаква да бъде разрешено обучение на руски и английски език в Медицинския факултет.
Председателят на БсТПП Цанко Иванов благодари на проф.Турманова за срещата и заяви, че Бургас не бива да се различава от София по доход и привлекателност чрез преодоляване на инерцията в бизнеса и стимулиране на инвестиционния процес.
Срещата на Клуба завърши с намерение за провеждане на дискусия с председателя на Комисията по икономика и инвестиционни политики Константин Бачийски.

04.12.2019 2

04.12.2019 3

04.12.2019 4

04.12.2019 5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *