Актуални новини

България – Украйна – перспективи в икономическото сътрудничество

 

На 25 октомври 2019 г. В Бургаската търговско промишлена палата се състоя работна среща между Председателя на палатата инж. Цанко Иванов и г-н Юрий Куренков, представител на Украинската ТПП за България и Балканите. Събитието бе естествено продължение на дългогодишните контакти на Бургаската палата със сродни организации в Украйна.
Основна цел на срещата бе анализ на икономическите контакти между България и Украйна и състоянието на стокообмена между двете страни. Бе установено, че отпадането на визовия режим облекчава контактите между организации и фирми и е предпоставка за по-добро координиране на деностите на търговско промишлените палати от двете страни в интерес на техните членове.

С цел засилване на икономическото сътрудничество бе решено да да се провежда засилена кореспонденция между Бургаската палата и украински палати, от района на Запорожието, Херсон, Днепропетровск и др., тъй като в тези региони има значителен брой жители с българско самосъзнание.
Основна цел на тези контакти ще бъде проучването на възможностите за създаване на смесени предприятия увеличаване на търговския стокообмен и засилено сътрудничество в сферата на туризма.
В заключение г-н Иванов и г-н Куренков изразиха своята убеденост, че икономическите контакти между двете страни имат голям потенциал, който може да бъде развит и със съдействието на системата на търговско промишлените палати.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *