Актуални новини

Семинар по въпросите на интелектуалната собственост

28.03.2018 1

На 28.03.2018 г. Бургаската търговско-промишлена палата и Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори” проведоха семинар по въпросите на интелектуалната собственост в подкрепа на бизнеса в гр. Бургас. В приветствието си към участниците председателя на БсТПП Цанко Иванов изрази задоволство от инициативата, тъй като в града има недостиг на експерти, които да отговорят на потребностите от информация по темата.
На семинара бяха представени актуални въпроси по повод задържането на стоки на територията на Република България, нарушаващи права на интелектуална собственост, действащата нормативна уредба, административната и съдебната практики.

Събитието премина при значим интерес от страна на бизнеса в Бургас, тъй като темите, свързани със защитата на интелектуалната собственост имат пряко отношение към развитието на иновативните продукти и услуги и възможността за получаване на финансиране по проекти.
В тази връзка БсТПП планира също и предлагането на специализирани консултации по въпросите на интелектуалната собственост (патентно, авторско право, търговски марки, дизайн и др.), както и редовни обучения за своите членове с цел повишаването на иновативния потенциал на местния бизнес.

28.03.2018 2

28.03.2018 3

28.03.2018 4

28.03.2018 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *