Актуални новини

Делегация на Бургаската търговско-промишлена палата в Къркларели

29112017 1

 

Делегация от Търговско промишлената палата на Бургас посети гр. Къркларели, Турция. Визитата бе по покана на ръководството на ТПП Къркларели и имаше за цел посещение и запознаване с дейността и организацията на работа на Индустриалната зона в близост до турския град.Делегацията бе водена от Председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов и в нея участваха г-н Станчо Станков – член на УС на БсТПП и Представител на Палатата за ОбщинаКарнобат и Сунгурларе, г-жа Маргарита Стаматова – Председател на ОС на Община Карнобат, г-н Стамен Стамов – Изп. директор на Индустриален и логистичен парк Бургас ЕАД, Арх. Димитър Георгиев, председател на Постоянната комисия по устройство на територията в Бургас, г-н Ерол Шерифов – Управител на фирма „Халал България“, г-жа Боряна Желева – Гл. секретар на БсТПП.

Българската делегация бе посрещната с изключително внимание от домакините – ръководството на ТПП Къркларели.По време на двучасовата среща в офиса на Палатата бяха дискутирани теми свързани с дейностите на двете работодателски организации, разкритите нови дейности и начините за подпомагане дейността на бизнеса от двете страни на границата. Бяха обсъдени възможностите за нови съвместни проектни дейности, срещи на предприемачи от регионите и обмен на информация.
Посещението в Индустриалната зона на Къркларели протече на много високо ниво. Бе представена организационната структура на зоната, предприятията, които развиват производствена дейност на територията и и перспективите за бъдещо развитие. Въпросите от страна на българските гости бяха свързани с първоначалното финансиране на инициативата за създаване на индустриалната зона, начина на устройство и изграждане на инфраструктура и комуникации и одобряване на предприятията искащи да закупят парцели. Делегацията посетизавод за текстил и текстилни изделия и завод за алуминиеви профили. Ръководствата на двете предприятия разказаха за своята дейност, международни контакти и реализация на произведената продукция. Като основен проблем те изтъкнаха намирането на квалифицирана работна ръка, като споделиха, че за решаването на този въпрос са обособили учебни поточни линии, където обучават своите работници и им оказват съдействие за успешното им професионално реализиране.
Всички участници от българска страна бяха изключително удовлетворени от посещенията си в Търговската палата и Индустриалната зона на Къркралери и изказаха надежда и в бъдеще да могат да си сътрудничат и да заимстват ценен опит от турските си колеги.

29112017 2

29112017 3

29112017 4

29112017 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *