Актуални новини

Бизнесмени от Перм и Бургас търсят допирни точки

12.09.2017 Perm 1

 

220 фирми от  Русия имат регистрация на наша територия, коментира зам.-кметът по финанси и бюджет Красимир Стойчев по време на срещата с бизнес делегация от Пермски регион, Русия, която се проведе в зала „Компас” на хотел  България”.
Инж. Цанко Иванов, председател на Бургаската търговско-промишлена палата, приветства гостите, като припомни, че преди година бе първата среща на представителите на бизнеса от двата района. „Ръководството на двете палати – нашата и тази в Перм, считат, че има потенциал за трайни и ползотворни партньорски връзки. Двете страни трябва да се съобразяваме с някои ключови фактори за успех.

Да си поставяме амбициозни, но същевременно реални цели. Да се съобразяваме с местното законодателство и конкретните условия и ограничения в страните. Убеден съм, че постигането на целите става с висока мотивация на бизнесмените за преодоляване на препятствията“, каза в приветствието си инж. Иванов. Той акцентира също върху възможностите за финансиране на бизнес начинанията тук, у нас. „В лицето на Бургаската търговско-промишлена палата не трябва да виждате само наблюдател на вашите идеи и инициативи, а партньор, който съдейства при реализиране на проектите, и не на последно място, институция за провеждане на арбитраж, при евентуално възникнали спорове“, допълни домакинът. Той изрази надежда, че контактът на бизнеса ще доведе и до сближаване на членоветена двете палати, а защо не и на гражданите от двата региона.
Приветствие поднесе и вицепрезидентът на Пермската ТПП Елена Миронова, която благодари за гостоприемството и за възможността да бъдат създадени нови контакти.Тя подчерта, че организираните срещи са нова страница в отношенията между двете страни. „От 26 години съм в палатата и знам, че нещата не са толкова прости и не е толкова лесно да се възобновят търговските и бизнес отношения“, подчерта тя иблагодари и на представителя на Пермската ТПП в България Юлия Вавилова.
Представяйки Пермски регион Миронова се пошегува, че цялата таблица на Менделеев може да бъде намерена в него, и то в добри количества. „Дълбоко се надявам да си бъдем взаимно полезни“, заключи тя.
Зам.-кметът Стойчев изрази подкрепата на Община Бургас за начинанията и бизнесконтактите. „Тези срещи се превърнаха в традиция и това много ни радва. Бургас създава много добра среда за развитие на бизнеса“, допълни той и декларира, че при бизнесконтакти местната власт ще съдейства за бързото издаване на необходимите разрешителни. Той презентира свободните площи за инвестиция, които са около града и са на привлекателни цени, а също така и трите индустриални зони, които дават възможност за развитие на бизнес. Не пропусна да спомене и факта, че в Пермск има един голям приятел на Бургас и застъпник за развитието на бизнеса – Сергей Андронов, вече бивш председател на УС на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД, който ръководи предприятието9 години.
Юлия Вавилова, представителят на Пермската ТПП в България пожела на присъстващите да превърнат контактите вконтракти и бизнес идеите в реалност. Бургаски регионбе представен за гостите отРадко Дренчев, който обърна особено внимание на инфраструктурните предимства на града.
От руска страна участваха седем фирми, част от коитосе интересуват от разширяване на пазарите си и набиране на нови клиенти, други – от нови партньорства.Проявен бе интерес и за взаимни контакти в развитието на хотелския бизнес. От бургаска страна интерес към срещата бе проявен от фирми както за производство на микротор за листно торене, така и производство на метални изделия, софтуерни фирми, производство на хляб и хлебни изделия и др.
Контактите между отделните фирми продължиха с оживен разговор.
Текст: Дона МИТЕВА, ЧФ

12.09.2017 Perm 2

12.09.2017 Perm 3

12.09.2017 Perm 4

12.09.2017 Perm 5

12.09.2017 Perm 6

12.09.2017 Perm 7

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *