Актуални новини

Работна среща в Кешан по проект „От Черно до Егейско море“

keshan261115 1

На 26 и 27 Ноември 2015 г. делегация от Бургаската търговско промишлена палата посети гр. Кешан , Турция. Посещението бе в рамките напроект „От Черно до Егейско море – нови възможности за туризма и съпътстващия бизнес“ , изпълняван от БсТПП като водеща организация в партньорство с ТПП Кешан. Делегацията , водена от Председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов, включваше представители на туристически фирми, хранително – вкусовата промишленост и Община Бургас . Целта на посещението бе провеждане на двудневна работна среща по проекта за обсъждане и дискутиране на потенциални природни и културно – исторически обекти в регионите на Бургас ина Кешан, които да бъдат включени в разработваните туристически дестинации от двете страни на границата.

В първия ден на своята визита българската делегация посети невероятно интересния град Енез на брега на Егейско море. Участниците бяха впечатлени от прекрасната атмосфера на градчето, историческите разкопки и останки от древен храм, свидетелстващи за богатата история на града и омайващите природни забележителности.
По време на работната среща участниците от българска и турска страна имаха възможността да се запознаят с „Магията на Странджа планина“, Община Бургас като туристически и културен център , новите туристически атракции -остров Св. Анастасия итуристически комплекс „Аква Калиде“. От турска страна бяха представени населените места в региона на Кешан и възможностите за настаняване и развлечения. Бе представен амбициозния проект за създаване на подводен музей край бреговете на залива Сарос – една изключителнаатракция за любителите на подводното гмуркане.
По време на дискусиите участниците заявиха своя голям интерес към направените презентации и желанието за съвместни дейности не само в областта на транграничния туризъм , но и в производството и търговията. Бе дадена заявка за продължаване на съвместното сътрудничество в най-различни области на икономиката на двата региона и след приключване на проектните дейности.

keshan261115 2

keshan261115 3

keshan261115 4

keshan261115 5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *