Предстоящи събития

Вода София – oбръщане на течението

VodaSofia1

Най-голямото бизнес изложение във водния бранш у нас ще се проведе през март
Цената на водата. Тези думи винаги успяват да привлекат общественото внимание към управлението на водните ресурси. Смесица между политика и фирмени разходи, цената на водата винаги е карала бизнеса и гражданите да гледат сметките си с недоверие.
В България проблемите с водата продължават да бъдат актуална тема, заради непрекъснатите загуби във водния сектор. Ясно е, че подобно състояние не може да бъде преодоляно с работа на парче. Необходими са инициативи, които да привлекат повече средства към сектора – независимо дали от оперативните програми, от бюджета или от частен капитал и опит.


Една такава инициатива е международното изложение Вода Софияв Интер Експо Център. За девета поредна година от 11 до 13март специалисти в сектора ще обединят усилия в стремежа си да привлекат вниманието на държавните институции и бизнеса върху управлението на водните ресурси в страната.
За устойчиво управление
Вода София е единствено бизнес изложение във водния бранш в страната и най-голямото в Югоизточна Европа.През годините изложението се утвърди като форум за демонстрация на постиженията и обмен на опит между български и чуждестранни фирми, като в изминалото му издание взеха участие 54 фирми, представящи продукти и технологии на над 100 международни компании. Оновната цел на събитието е да ускори внедряването на нови и прогресивни решения в управлението на водните ресурси.
Сред акцентите по време на изданието си през 2015 г. Вода София ще представи устойчивото управление на рисковете от наводнения и други природни бедствия, както и приложението на съвременните информационни и комуникационни технологии за рационалното управление на водните ресурси на страната.
В последния ден от изложението – на 13 март, ще се проведат и двустранни бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер между български и чуждестранни фирми. Те се организират със съдействието на Enterprise Europe Network, най-голямата информационна мрежа на ЕК в подкрепа на малкия и средния бизнес.
Същевременно Българската асоциация по водите (БАВ) ще проведе и седмата си конференция БУЛАКВА.
http://bulcontrola.com/bg/watersofia

VodaSofia2

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *