Актуални новини

Посещение в Архангелск

arhangel1

В периода 19 -23 август 2013г. бизнес делегация , водена от Председателя на БсТПП г-н Цанко Иванов посети Архангелск – един от най-големите административни центрове на далечния север на европейска Русия. В състава на делегацията бяха г-н Красимир Стойчев зам. кмет на Община Бургас, г-н Тодор Люцканов („Нафта Трейдинг“ АД) и г-н Теодоси Гуджуков („Теоинвест“ гр. Поморие). За гостите бе организирана наситена бизнес програма.

Бяха проведени срещи с директора на Център за съдействие на доставчиците на нефт и газ “Съзвездие“ г-н Сергей Смирнов. Обсъдени бяха перспективите за съвместна сътрудничество и връзки между двата града със Зам. кмета на Архангелск г-н Александър Цыварев. Делегацията имаше срещи с представители на бизнеса от Архангелск, а също така имаше възможност и да се запознае с дейността и с продукцията на едни от водещите предприятия в областта като „СКВ-Компани“ ООД, ЕАД „Молоко“, ЕАД „Алвиз“.
Централно събитие по време на посещението бе подписването на договор за съвместно сътрудничество между Бургаската палата и Палатата в Архангелск. По време на разговорите между Председателите г-н Иванов и г-н Семков стана ясно, че двата на пръв поглед далечни региона имат много общи пресечни точки в различни сфери на предприемаческата дейност – като например селското стопанство, строителството, търговията с недвижими имоти и, разбира се, туризма. Във връзка с това по време на разговорите не веднъж бе повдигнат въпроса за организацията на авиовръзки между Бургас и Архангелск, като не се изключваше факта , че от такава пряка връзка жителите на двата града ще могат да се възползват още от следващата година.
Част от програмата на делегацията бе и установяване на контакти между Технически университет «проф. д-р Асен Златаров» и Северния (Арктически) федерален университет «М.В.Ломоносов». Г-н Цанко Иванов, който е и Председател на настоятелството на бургаския университет връчи официално писмо на г-жа Елена Кудряшева – ректор на руския университет с предложение за сътрудничество .

arhangel2arhangel3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *