Актуални новини

Бизнеса през погледа на бургаските дами

  В навечерието на международния ден на жените 8-ми март в Бургаската търговско-промишлена палата се проведе поредната среща на Клуба на жените за представяне на новооткрития информационен център „Европа директно” и провеждане на дискусия на тема „Изходът от икономическата криза през погледа на бургаските бизнес дами”. Председателят на Палатата инж.Цанко Иванов приветства участничките с добре дошли и представи официалния гост на събитието доц.Севдалина Турманова, зам.областен управител на Област Бургас и Ръководител на координационния център на БАН за Бургаска област. Тя изрази задоволството си от поканата да участва в срещата и поздрави дамите по случай празника.

  Главният секретар на Палатата г-жа Боряна Желева представи спечеления от БсТПП проект за приемна структура на ИЦЕД, един от 500-те в 27-те страни членки на ЕС, който ще работи през следващите 5 години. Ползватели на услугите на Центъра могат да бъдат всички граждани, студенти и фирми от областта. Центърът ще предоставя обща информация за ЕС, свързана с пребиваване, законодателство, работа, квалификация, продукти, др.

  Председателката на Черноморски институт и бивш евро-депутат доц.Маруся Любчева поздрави екипа на БсТПП за спечеления проект за и го определи като полезен ход за всички млади хора, предвид на дейността на двата университета в града и многото професионални училища.

  В хода на дискусията дамите ръководителки на различни бизнес и нестопански организации се обединиха около становището, че е необходимо държавата да провежда протекционистка политика към родните производители и че членството ни в ЕС не е пречка за това, както не е пречка за Германия и Франция например. Това ще допринесе за създаване на благоприятна среда за развитието на малкия и средния бизнес – гръбнакът на икономиката, а само работещата икономика може да възроди доброто здравеопазване и образование в България. Дали проблемите на родната икономика се коренят само в държавната политика или и в собствената ни народопсихология се оказа спорен въпрос, може би достатъчно обширен за да послужи за централна тема на следваща дискусия на клуба.

  След като благодари на дамите за участието Председателят на Палатата ги покани на малка почерпка по случай празника.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *