Актуални новини

Посещение в Ниш

poseshtenie-nish

В изпълнение на програмата за международно сътрудничество на Бургаската търговско промишлена палата, делегация, водена от председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов, бе на двудневно посещение в гр. Ниш, Сърбия. Визитата бе осъществена по покана на Търговско промишлената палата на Ниш и Представителството на ТПП на Сърбия в София. Тя бе поредният етап на задълбочаване и развитие на връзките между деловите среди от двата региона, продължили и през годините на прехода.


В състава на Бургаската делегация участваха представители на различни сектори от икономиката като търговия и строителство, дървообработване, Свободна зона Бургас, представители на академичната общност в града.

Бяха проведени редица срещи в Търговско промишлената палата на Ниш, в Свободна безмитна зона Пирот, в редица предприятия от региона и академични институции.

Сред конкретните резултати от посещението могат да се откроят сключеното споразумение между ректорите на Бургаския университет “Проф. д-р Асен Златаров” и Университета в Ниш за академичен обмен на студенти и съвместна дейност по образователни програми, набелязаното сътрудничество между свободните зони на Бургас и Пирот с цел улесняване на местния бизнес и излизане на трети пазари, конкретни търговски договорености между фирми от сферата на производството.

В срещите взеха участие Генералният консул на Р. България в Ниш г-н Юруков и г-н Любиша Митич, директор на представителството на сръбските ТПП в България. Т не само оказаха съдействие при провеждането на предвидените по програмата мероприятия, но и дадоха висока оценка на нивото на Бургаската делегация, на резултатите от проведените разговори и на очерталите се перспективи за задълбочаване на сътрудничеството между двата региона.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *