Актуални новини

Посещение на посланика на Украйна д-р Микола Балтажи в БсТПП

baltaji2016 1

На 25.04.2016 г. посланикът на Украйна в България Н.пр. д-р Микола Балтажи посети Бургаската търговско-промишлена палата. В срещата участваха почетният консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов, представителят на Украинската търговска палата на Балканите Юрий Куренков, представители на ръководството, членове и експерти на БсТПП.
Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов изрази задоволство от срещата и направи анализ на търговския стокообмен, инвестициите и туризма между двете страни.

Той отбеляза, че договорно-правната основа за задълбочаване на  двустранните икономически отношения е налице и допълни, че на последното си заседание УС на БсТПП е взело решение за намаляване на цените за комплексно обслужване на украински фирми с 35%.
Доктор Балтажи сподели мнението, че потенциалът за бизнес между двете страни е голям, особено след въвеждането на преференциален режим за българските фирми с намалени или напълно свалени митнически тарифи за внос в Украйна.
Сред основните цели на посещението си посланикът посочи предстоящия българско-украински бизнес форум. Решението за провеждането му през третото тримесечие на 2016 г. е взето на държавно ниво и предоставя добра възможност за сътрудничество с не правителствения сектор. Председателят Иванов изрази готовност за съдействие при популяризиране на инициативата след уточняване на организационните въпроси между почетния консул г-н Караненов и Областна администрация Бургас.
Бяха обсъдени още последиците от войната в Донбас, приоритетите за развитието на Украйна, прогнозите за посещения на украински туристи в България през 2016 г., възможностите за информационен обмен между посолството на Украйна и БсТПП и работата на представителството на Украинската търговска палата за Балканите.

baltaji2016 2

baltaji2016 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *