Актуални новини

Делегация от Мармарис

marmaris1

 

На 22.04.2014 г. Бургаската търговско-промишлена палата прие делегация от Търговска палата – Мармарис, Турция. Посещението е първото от кампанията на ТП – Мармарис за укрепване на сътрудничеството със сродни организации от съседни държави и се осъществи със съдействието на Турско-българската търговско-индустриална камара. 
Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов приветства гоститес добре дошли и направи преглед на контактите на институцията с други сродни организации от Република Турция. Той допълни, че в Бургас, подобно на Мармарис значението на туризма е голямо.


Председателят на ТП – Мармарис г-н Али Кансу благодари за приема в Бургаската палата – първата организация, отзовала се на инициативата за подобряване на сътрудничеството със сродни организации от съседни страни и изрази възхищението си от града. Сред целите на посещението той изтъкна укрепване ролята на Палатите като катализатор за по-доброто представяне на фирмите в двете страни и отстраняването на предразсъдъци чрез развитие на културата, спорта, гастрономията. Дейностите в тези сфери могат да доведат и до активизиране на търговските ни отношения, заключи г-н Кансу.
Господин Радко Дренчев от БсТПП изнесе презентация за инвестиционния потенциал на Област Бургас. Бяха представени териториалните, географски, демографски и икономически характеристики, добре развитата инфраструктура, образователния капацитет и богатият културен живот на областта.
Госпожа Соня Енилова, Председател на УС на Бургаската регионална туристическа камара, представи областта като най-значимата затуризма в страната. Сред приоритетите на организацията тя посочи преодоляването на сезонността посредством развитие на културен, спортен, селски и еко тузизъм, както и облекчаването на визовите режими за чуждестранните туристи. Госпожа Енилова отправи покана към гостите от Мармарис да посетят международното изложение „Вашата ваканция”, което стартира в КЦ „Морско казино” от 24.04.2014 г. 
Срещата приключи с подписването на споразумение за сътрудничество между двете търговски палати.
След това гостите посетиха туристически обекти в Поморие и Слънчев бряг, където се срещнаха с изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД г-н Златко Димитров.

marmaris3

marmaris4

marmaris2

marmaris5

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *