Актуални новини

Бургаската търговско промишлена палата подписа меморандум за сътрудничество с палатите на няколко гръцки града

Бургаската търговско-промишлена палата подписа меморандум за сътрудничество с промишлените палати на Кавала, Кефалония, Хиос и с Организацията за развитие на гръцките острови.

По време на посещението на гръцката делегация стана ясно, че южната ни съседка в момента работи по европейската програма NEXT Black Sea Basin и избира Бургас за своето представителство на Балканския полуостров.

„Искаме да отворим бюро в Бургас, за да е по-лесна връзката и да обединим работата на няколко балкански държави“, коментираха от гръцка страна. Гръцкият бизнес и палатите в южната ни съседка проявяват голям интерес към бургаското пристанище и развитието на съвместен туризъм.

„Искаме да привлечем Бургас към нас, за да свържем Черно и Егейско море. Готови сме да работим заедно“, обясни Дионис Ралатос от промишлената палата в Кефалония. Колегата му от Кавала Лефтерис Кукутинис пък прояви голям интерес към побратимяването на неговия град с Бургас.

„Това е вярната посока. Много често сътрудничеството на Бургаската палата води до побратимяването на градовете“, допълни председателят на БсТПП Тодор Демирков. Меморандумът за сътрудничество предвижда съвместна работа в сферата на туризма и търговията, възможности за разработване кандидатстване по различни европейски програми и обмен на добри практики.

 

Автор: Женя Петкова
Източник: Грамофона

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *