Актуални новини

БТПП стартира нов европроект за дигиталната и зелената трансформация в бизнеса

Българската търговско-промишлена палата (БТПП) започва проект „Партньорство за промени“ по операция „Социално партньорство“ с финансовата подкрепа на Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021 – 2027, съобщиха от Палатата, цитирани БТА.

В условията на двоен преход, състоящ се от дигиталната и зелената трансформация, който поражда нови предизвикателства и води до промени в бизнес средата и в пазара на труда, БТПП си поставя за цел да подпомогне адаптирането на работодателите и на заетите лица към тези промени. Чрез изпълнението на проекта Палатата търси иновативни решения за ускоряването на този процес.

Ще се търсят и начини за стимулиране на географската трудова мобилност в страната за преодоляване на дисбалансите в териториалното разпределение на заетите лица с определени умения и професии.

Ще се проведат целенасочени действия за повишаване на капацитета на регионалните и на браншовите структури на Палатата за по-активното им участие в социалния диалог и в колективното трудово договаряне, както и във всички етапи на цикъла на Европейския семестър и развитието на индустриалните отношения в контекста на Индустрия 4.0.

Източник: .bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *