Актуални новини

Годишни награди на Бургаската търговско промишлена палата

Бургаската Търговско – промишлена палата раздаде годишните си награди на традиционния Коледен коктейл. За пореден път това събитие събра членове на Палатата и официални гости в Интерхотел „България“, сред които кметът на Бургас Димитър Николов, зам.-областният управител на област Бургас Павлин Иванов, зам. Кметове на Община Бургас, почетни консули и ръководители на държавни и общински институции. Гост бе и г-н Изет Волкан –  член на Генералния съвет на Светованата федерация на Търговските палати, и председател на Търговско промишлената палата на гр. Чорлу придружен от членове на Управителния съвет на Палатата в Чорлу. Празненството уважи и новият търговски аташе към Генералното консулство на Р. Турция в Бургас г-н Али Арда Алъджъ.

Сред гостите бяха и ректорите на двата университета проф. Бозов и проф. Балтов, директори на професионални гимназии в Бургас, които работят в тясно сътрудничество с БсТПП, сред които Павлина Градишка – директор на ПГЕЕ „Константин Фотинов“, Фотинка Въргова – директор на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“, Роза Желева – директор на ПГМЕЕ и г-н Павел Чепов – Директор на Търговска гимназия Бургас.

Гостите бяха приветствани от Тодор Демирков – председател на БсТПП. В словото си той благодари на фирмите – членове и посочи, че през настоящата година броят им значително е нараснал. Председателя отбеляза някои по-мащабни и значителни събития от дейността на Палатата и изрази надежда за съвместно ползотворно сътрудничество с всички фирми и организации и в бъдеще.

„Това е знаков годишен коктейл на Палатата. Спомням си преди години как опашката се виеше до стълбите на хотела. Но сега времената са други. Искам да благодаря на всички, които работят в Бургас и държат в кондиция компаниите си“, каза в обръщението си кметът на Бургас Димитър Николов преди да се включи в церемонията по връчване на годишните отличия.

Наградени тази година са: „Джаимекс“ ООД, „Кроношпан България“ ЕООД, „Цветелина 93“ ЕООД, „Севан“ ООД.

Сред отличените бе и Лабораторията по математична химия в бургаския университет „Проф. д-р Асен Златаров“ с ръководител проф. Ованес Мекенян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *