Актуални новини

Уебинар: Как се прави бизнес план за индустриални батерии?

Развитието на пазара за енергия от възобновяеми източници в България навлиза в нова фаза. Индустриални батерии към фотоволтаичните централи

За последните три години инсталираната мощност от фотоволтаични централи на практика се утрои. От една страна, това е силно благоприятно за цената на електроенергията в България като цяло, но от друга страна, поставя под въпрос предварителните разчети за рентабилност на инвестициите, които разчитат на изцяло търговска стратегия за продажба.

Съхранението на енергия и „изглаждането“ на кривата на производство, с преместване на пика от производство от обяд към вечерния пик на потребление, е едно от възможните решения, които биха подобрили перспективите за цена, на която се реализира енергията от слънчеви електроцентрали и разходите за балансиране на мрежата като цяло.

Кои са основните параметри (технически, финансови и пазарни), които трябва да залегнат в бизнес плана на такава инвестиция?

По този сложен и многопластов въпрос ще дискутират експерти на следващия уебинар на Асоциацията за производство, съхранение и търговия с електроенергия  (АПСТЕ):

  • Марияна Янева, APSTE
  • Кристиян Митов, xFigure Finance
  • Кирил Маринов, IPS
  • Димитър Бартов, Synergon Energy

Линк за безплатна регистрация: Webinar Registration – Zoom

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *