Актуални новини

Завърши визитата на българската делегация, организирана от БТПП и нейни партньори в Китай

Българската делегация, организирана от БТПП и нейни партньори в Китай завърши своята визита. По време на втората седмица от посещението в гр. Нинбо бе проведена конференция с представители на местната управа на регион Цзянбей и водещи компании. Милен Добрев, изпълнителен директор на Русенската търговско-индустриална камара, представи икономическата обстановка в нашата страна. Останалите представители на българския бизнес също презентираха дейността си и участваха в дискусии, в които обсъдиха възможностите за бизнес и сътрудничество. Бяха проведени индивидуални разговори и бяха установени много бизнес контакти.

Посещението, продължило две седмици включваше обучителен семинар, организиран от Академията за международни бизнес отношения (AIBO); срещи с представители на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия (CCPIT) в Пекин, Шаоксинг и Нингбо, посещение на постоянния български павилион, част от павилиона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ), поместен в ICTM центъра в гр. Нингбо; посещение в гр. Шаоксинг – Integrated Circuit Industrial Park – водещ технологичен инкубатор в Китай, научно-технологичния парк Zhongguancun Dongsheng Science & Technology Park – водещ иновационен център в Китай, съсредоточен върху нови енергии, водород, науки за живота, икономика и роботика, Global Health Industry Innovation Centre (GHIC) за иновативни медицински технологии и ресурси.

В Пекин се състоя официалното закриване на обучението, в присъствието на Ивайло Йорданов, пълномощен министър, временно управляващ българското Посолство в Пекин. Йорданов направи преглед на икономическите отношения между Република България и Китайската народна република, подчертавайки важността на посещението на българската делегация след периода на пандемията и изрази увереност за ползотворността на контактите в бъдеще.

Церемонията бе закрита от зам. изп. директор на Китайския съвет за насърчаване на международната търговия Янг Ксиадонг.

БТПП организира за втори път подобно обучение, като целта му е да генерира идеи за насърчаване на двустранното икономическо сътрудничество, възможности за по-тясно взаимодействие на ниво компании, както и обмен на опит със сродни организации. Подготвя се следващо издание на обучението през 2024 г. с активното съдействие на Посолството на Китай в София.

Източник: Инфобизнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *