Актуални новини

СРЕБЪРНАТА ВОДА  –  ЕФИКАСНО  СРЕДСТВО  ЗА  ПОДДЪРЖАНЕ  НА  ЗДРАВЕТО

Семейство инженер-химици – Николина и Николай Бояджиеви  – регистрират фирма ЕТ „Делтахим  999“ – търговия с пакетирани  хранителни стоки, цигари, алкохол, която  оцъществяват в магазина на ъгъла на улиците „Фердинандова“ и „Калоян“ в Бургас.

Фирмата е член на Бургаска търговско промишлена палата.

За да използват професионалните си знания, решават да започнат производство на сребърна  вода. Основание за това е възможността да се приложат положителните резултати от една рационализация (иновация), одобрена от МНЗ и внедрена в някогашната Окръжна стоматологична поликлиника в Бургас през 1984г., а именно: „Метод за лечение на заболявания на лигавицата на устната кухина и възпалително-дистрофичната форма на пародонтоза чрез приложение на воден разтво на йонизирано сребро (сребърна вода)“. Инициатор на тази иновация е инж. Николай Бояджиев в съавторство с д-р Веселина Ковачева – стоматолог, завеждаща лигавичен кабинет в споменатата Стоматологична клиника. С новия метод  д-р Ковачева помага на стoтици хора по-бързо и ефективно да се избавят от проблеми със зъбите и заболяванията на устната кухина.

С помощта на сина им Владимир през 2013г. фирмата получава разрешение за пускане на пазара на “АКВАРГЕН”– биоцид –дезинфектант на питейна вода, в бутилка от PET с обем 450 мл, съдържаща воден разтвор на сребро 15 мг/л. Наричана още колоидно сребро, йонизирано сребро, сребърната вода се получава по електрохимичен начин при разтваряне на сребро с чистота 99,99% в питейна вода.

От древността се знае за лечебните свойства на среброто. В по-ново време науката доказва, че сребърната вода е мощно средство за профилактика и лечение на много неприятни състояния. В своята монография „Серебряная вода“ съветския академик Леонид Кулский и немския учен д-р Йозеф Пийс „Сребърната вода. Ръководство за лечение с колоидно сребро“ препоръчват да се използва сребърната вода вътрешно – чрез пиене – и външно – чрез компреси, оросяване, изплакване- при начало на хрема и грип, за поддържане здравето на зъбите, при трудно зарастващи рани, очни, гинекологични и дерматологични и други проблеми. Най-удивителна е публикацията на американския професор д-р Робърт Бекер, оформена като патент US5814094, в която той разкрива, че при зарастването на рана в досег със сребърни йони, клетките от тъканта при деленето си образуват не две еднакви дъщерни, а една дъщерна (като майчината) и една стволова клетка, която може да се превърне в клетка за всеки орган.  Това обяснява много по-бързото зарастване на раната.

Фирмата участва в изложения и конференции, на които предоставя сребърна вода и резултатите от прилагането й. Много медици са използвали в своята практика сребърна вода и я препоръчват на пациентите си : д-р Зидаров – хирург, д-р Михайлов – гинеколог, д-р Кузнецов – очен лекар, д-р Балкански – при изгаряния, д-р Златанова – стоматолог, медицинска сестра Радка Жекова – председател на РСНЦ „Диабетни грижи“ – Бургас – при т.н.  „диабетно стъпало“

Сребърната вода „АКВАРГЕН“ 450 мл с 15 мг/л сребро може да намерите в аптеки, билкови магазини, дрогерии, както и на сайта aquargen.eu, e-maill nikolaybo@abv.bg, тел. 0889512506. Цената е най-ниска в България (а и не само) – на едро – 5,00 лв./бр., на дребно  6,50 лв./бр. До-пълнителна помпичка  (струва 1,00 лв.) позволява бутилката със сребърна вода  да се използва като спрей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *