Актуални новини

БТПП подкрепя инициативите на Клуб отбранителна индустрия

Ежемесечната среща на Клуб отбранителна индустрия бе открита от д-р Васил Тодоров – Главен секретар на БТПП. На събитието присъства посланикът на Р Пакистан – Н. Пр. Мариам Мадиха Афтаб, която представи възможностите за българо-пакистанско икономическо и инвестиционно сътрудничество. Имаме трайно партньорство с пакистанския бизнес и членовете на БТПП винаги откликват на съвместните инициативи – отбеляза Тодоров.

В рамките на срещата особено внимание фокусира презентацията на Антон Стефов – основател на International Armored Group (IAG). Компанията е специализирана в производството на бронирана техника с представителства и производствени локации в САЩ, Турция, Обединените арабски емирства, а много скоро и в България. Той представи българската бронирана машина Рила 8х8, която ще се произвежда в заводите на IAG в Бургас и в Симитли за нуждите на българската армия.

„Тези машини ще се произвеждат в България. Могат да задоволят нуждите на Министерството на вътрешните работи и нейните специализирани структури. Най-вече ще са полезни на армията ни. Смятам за много по-целесъобразна употребата на произведени в България машини, в сравнение с използваните и доставяни до момента чужди бронирани машини. Не на последно място е и фактът, че създаването и развитието на тази индустрия гарантира откриването на стотици нови работни места в България“-  каза Антон Стефов.

Източник: Инфобизнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *