Актуални новини

Българо – турски дамски бизнес форум

На 27/05/2023г.  Бургаската търговско промишлена палата взе участие в Българо – Турски дамски бизнес форум, организиран от Българо-турският дамски бизнес клуб в партньорство с Община Бургас и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия, както и Българо-турската търговско-индустриална камара.

Събитието бе насочено към насърчаване инициативите между бизнес дами от България и Турция, създавайки възможности за установяване на ползотворни контакти за взаимно сътрудничество, общи активности и проекти.

Съвместно с отбелязване на  Годината на жената-предприемач, Българо-турският дамски бизнес форум имаше за цел и да отдаде заслуженото признание на жените, които успешно ръководят своите бизнеси или се ангажират с обществена дейност. Социалната насоченост на форума бяха хората с увреждания и достойното им място в обществения живот.

Участниците бяха приветствани от официалните гости на събитието – Кмета на Община Бургас г-н Д. Николов и Генералният консул на Република Турция в Бургас Сенем Гюзел.

„Бургас – град на възможностите“ бе темата на презентацията, която направи зам.-кметът по бюджет и финанси на Община Бургас Красимир Стойчев. Той представи икономическите, транспортни, културни, туристически и инвестиционни възможности и потенциал на Бургаска община.

Дамите представиха своите  успешни модели за развитие на бизнеса в различни сектори от стопанския живот.

Гости на събитието бяха народните представители от ДПС, избрани от Втори МИР Бургас и 21 МИР Сливен – Фатме Рамадан и Хатидже Георгиева.

 

Българо-турският дамски бизнес форум даде на участниците възможност за b2b срещи. Дамите имаха и удоволствието да се насладят на кулинарните изкушения, приготвени от шеф Андре Токев. Изнедадата им бе подготвена от учредителките на Българо-турския бизнес клуб – Тюркян Тюркер, Ивелина Рускова, Салиха Емин, Надя Станоева, Мая Блъскова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *