Uncategorized, Актуални новини

Гражданите и техния Европейски съюз

По повод 9-ти май, Деня на Европа, Европейски информационен център Европа директно – Бургас организира и проведе информационно събитие на тема „Гражданите и техния Европейски съюз“. Мероприятието беше осъществено като форум на открито на едно от знаковите места на гр. Бургас – до „Часовника“.

Бяха представени резултатите и последващите действия след Конференцията за бъдещето на Европейския съюз. Естествено място намери и ролята на гражданското общество, както и на възможностите на хората да участват в демократичния процес чрез новото поколение граждански панели Citizen’s Panel за подобряване на политиките на ЕС.

Интересът към събитието беше голям и с въпроси се включиха представители на различни възрастови групи. Направи впечатление и това, че въпросите към екипа бяха доста разнообразни и обхващаха широк спектър от предизвикателствата, пред които е изправен ЕС.

Естествено бяха предоставени на интересуващите се различни информационни материали, даващи яснота за политиките на Съюза.

Наши партньори бяха и колегите от Областния Информационен Център, които се включиха в информационната кампания със сведения за Европейските фондове, оперативните програми и възможностите за финансиране.

Изненада за бургазлии беше проведеният от младежи от Гимназията с преподаване на руски език флашмоб пред сградата на Общината, на който се развя европейското знаме.

За празничното настроение допринесоха и музикантите от духовия оркестър, които изсвириха своите изпълнения в непосредствена близост до събитието.

   

   

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *