Актуални новини

Конференция на тема „Възможности за Европейско финансиране“

На 12-ти април 2023 г. център ЕВРОПА ДИРЕКТНО -Бургас организира и проведе Конференция на тема „Възможности за Европейско финансиране“

Партньори бяха колегите от ОИЦ Бургас, в събитието взеха участие и представители на ЕЕN Бургас. Получи се истинска симбиоза на европейските информационни мрежи, представени в региона.

Целта на събитието беше да се запознаят фирми, нестопански организации и административни структури, както и граждани, с възможностите за подкрепа от страна на Европейския Съюз.

Бяха представени предвидените дейности по Плана за възстановяване и устойчивост и неговите четири стълба. Предвиденото финансиране предизвика интерес сред присъстващите на събитието, както и факта, че първите процедури по плана вече са стартирани. Бе изнесена информация за оперативните програми на Европейския съюз.

Темите породиха спонтанна дискусия за ползите от членството но България в ЕС. В срещата взеха участие и представители на регионални и централни медии. А едно от големите предимства на събитието беше, че европейските информационни мрежи в Бургаски регион работят в синхрон и това увеличава възможностите на фирми и граждани да получат адекватна и актуална информация за интересуващите ги въпроси, свързани с ЕС.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *