Актуални новини

Асоциацията на европейските търговски палати (Европалати) става на 65 години!

Организацията е създадена през 1958 г. на 28 февруари като пряк отговор на зараждащото се европейско икономическо общество. Днес има членове от 43 страни, които представляват и обслужват 20 млн. компании чрез мрежа от над 1 700 търговско-промишлени палати. За тези няколко десетилетия Европалати се разви значително, както и самият Европейски проект.

Въпреки че възрастта 65 се свързва традиционно с края на трудовата дейност, Европалати гледа напред към нови акции и ангажименти от името на мрежата от търговски палати и от страната на европейските предприемачи. В кратък срок, трудните икономически условия в Европа превръщат Асоциацията в очите, ушите и гласа на бизнеса на ниво Европейски съюз. Без съмнение, тази роля е водеща и в средносрочен, и в дългосрочен аспект, тъй като Европалати работи с европейските законодатели за справяне с предизвикателствата, за капитализиране на възможностите и за осигуряване на глобалната конкурентоспособност на Европа.

Европалати благодари на своите членове, колеги, партньори и европейски съмишленици за подкрепата, отдадеността и ангажираността през тези 65 години и продължава да отстоява позициите на бизнеса.

––

Българската търговско-промишлена палата се присъедини към семейството на Европалати през 1994 г., няколко месеца преди започването на предприсъединителните преговори на България за членство в ЕС.  Така българските предприемачи, заедно със свои колеги от цяла Европа, поставят директно своите въпроси пред Европейския парламент и ЕК. Очакваме още много години сътрудничество и подкрепа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *