Актуални новини

ПОСЛАНИКЪТ НА ЕГИПЕТ Н. ПР. ХАЛИД ИБРАХИМ ЕМАРА СЕ СРЕЩНА С БУРГАСКИЯ БИЗНЕС

Посланикът на Египет в Република България Н. Пр. Халид Ибрахим Емара се срещна днес с представители на бургаския бизнес в Културен център „Морско Казино“. По време на нея заместник-кметът по финанси и бюджет на Община Бургас Красимир Стойчев отправи приветствено слово към посланика и потвърди готовността за съдействие от страна на Община Бургас за бъдещи търговски отношения.

На срещата присъстваха и представители на Бургаската търговско-промишлена палата, Търговско-индустриална камара-Бургас, КРИБ-Бургас, Индустриален и логистичен парк-Бургас.

Н. Пр. Халид Ибрахим Емара представи Египет като необятен пазар за бизнес възможности както и готовността за осъществяване на контакт с фирми в различни сфери на производство на текстил, лекарства, торове за селското стопанство, плодове, мебели или елементи за мебелната продукция и производители на сирене.

Представителите на Търговско-индустриална камара – Бургас (ТИК-Бургас) и Бургаска търговско-промишлена палата (БТТП) благодариха за възможността да се срещнат с посланика и изразиха готовност за установяване на контакти и бъдещо сътрудничество.

По време на срещата бяха обсъдени възможността за директна връзка между БТПП и сходна работодателска организация от египетски град, сходен на град Бургас, както и възможности за стартиране на форуми и съвместни проекти, които да допринесат до по-тесни връзки за развитие на двустранните взаимоотношения в икономиката.

Посланикът сподели, че през последните 7 години Египет е натрупал значителен опит в технологиите и модели за внедряване на чиста енергия, рециклиране на отпадъци, производства, които не замърсяват – „чисти производства“. Н. Пр. Халид Емара обяви, че с готовност ще споделят своя опит, имайки предвид, стоящите предизвикателства пред българския бизнес, който трябва да отговори на изискванията и приоритетите на Европейската комисия във връзка със зелената сделка.

Бургаските фирми представиха своите сфери на дейност и как биха били полезни при двустранното сътрудничество с фирми от Египет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *