Актуални новини

ЕКИПЪТ НА БУРГАСКА ТЪРГОВСКО-ПРОМИШЛЕНА ПАЛАТА СПОДЕЛЯ ОПИТ С ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ СЕКТОР ОТ ЕРЕВАН, АРМЕНИЯ

 

На 20.09.2022, Бургаската търговско-промишлена палата, бе домакин на среща с експерти от Ямболска търговско-промишлена палата /ЯТПП/ и  представители на четири бизнес подпомагащи организации от Ереван, Армения.

Срещата е част от бизнес визита в Ямбол и региона, част от проект, който ЯТПП изпълнява, в партньорство с Държавната агенция за инвестиции от Ереван Армения. Проектът се нарича “WINEBIZZ- насърчаване на търговските взаимоотношения и сътрудничество в лозаро-винарския сектор между български и арменски фирми и бизнес подпомагащи организации” (ENI/2019/411-865 – EU4BCC, ID1002)  и се изпълнява с подкрепата на проект EU4Business: Connecting Companies (ENI/2019/411-865 – EU4BCC), който се управлява от EUROCHAMBRES и се финансира по инициативата EU4Business на Европейския съюз.

Проектът има за цел да улесни търговията между Европейския съюз и страните от Източното партньорство, в лозаро-винарския сектор, да подобри конкурентоспособността на сектора и да даде възможност за установяване на партньорства между Българския и Арменския бизнес от лозаро-винарската индустрия.

Срещата с ръководството на Бургаската търговско-промишлена палата бе изключително ползотворна. Представителите от Армения бяха запознати със състоянието на икономиката и земеделския сектор в региона. Бяха представени и основните услуги, които се предлагат на малките и средни предприятия от региона, както и обученията, които регулярно им се предлагат, за да бъдат те конкурентни на Европейския Пазар.

 

В края на срещата, представителят на Държавната агенция за инвестиции в Армения, потвърди желанието си за взаимна работа и партньорство, с цел създаване на мост между България и Армения за подкрепа на бизнес отношенията, не само в сектора на винопоризводството, но и на туризма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *