Актуални новини

Общо събрание на Бургаската търговско-промишлена палата

os2021 5

 

На 17.06.2021 г. в конферентна зала на обновения хотел „България” Бургаската търговско-промишлена палата проведе общо събрание. Бяха приети отчетите на Управителния съвет за дейността на Палатата за периодите 2015 – 2020 г. и януари – май 2021 г. и на Контролния съвет за изпълнението на бюджета за същите периоди. Членовете на БсТПП дадоха положителни оценки за нейните резултати и предложения за по-активна работа с общинските администрации, инициативи за привличане и задържане на млади специалисти в Бургас, дейности за осигуряване на приемственост в стопанското управление и преодоляване на низходящите демографски тенденции.
Дневният ред включваше още приемане на бюджет и насоки за дейността на БсТПП за периода 2021 – 2025 г. Институцията планира усъвършенстване на услугите си, взаимодействие с общинската и държавна администрация с цел подобряване на условията за бизнес, инициативи за реализиране на приоритетите на Европейската комисия, Кохезионната политика и усвояването на средства от европейските фондове, насърчаване на предприемачеството и популяризиране на инвестиционния потенциал на Бургас.

Вземайки под внимание изпълнението на критериите за активно включване в работата на Палатата, компетентност, отговорност, авторитет, представителност на различни икономически сектори и спазвайки принципа за приемственост, общото събрание обнови частично ръководните органи и контролния съвет на организацията. На първото си заседание новият управителен съвет избра за свой председател г-н Тодор Демирков, дългогодишен член на ръководството на БсТПП и управител на „София Франс Ауто” ООД, и присъди званието почетен председател на инж. Цанко Иванов.

os2021 2

os2021 3

os2021 4

os2021 5

os2021 6

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *