Актуални новини

Стартира нов проект на Бургаската търговско-промишлена палата

initial 4

 

Алтернативен туризъм  в пограничните райони и опознаването на места, предлагащи исторически факти, кулинарен туризъм, спа, винен туризъм и още разнообразни идеи бяха във фокуса на туроператори, медии и представители на заинтересовани фирми от турския град Кешан и Бургас.
На 26 и 27 Ноември 2020г. Бургаската търговско промишлена палата и Търговско промишлена палата от гр. Кешан, Турция  – партньори по проект “Алтернативни видове туризъм – предпоставка за повишаване на устойчивостта на туристическия бизнес в трансграничния регион” С Реф. № CB005.2.22.010 и Договор № РД 02-29-138/31.08.20г., финансиран по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРЕГ – ИПА ТГС –  България – Турция  2014 – 2020 проведоха съвместно събитие Първоначалната конференция по проекта.


Целта на срещата бе да запознае заинтересованите представители на целевата група и широката общественост с дейностите по проекта “Алтернативни видове туризъм – предпоставка за повишаване на устойчивостта на туристическия бизнес в трансграничния регион”, неговите цели и задачи и очакваните резултати.
При стриктно спазване на всички противоепидемични мерки за провеждане на срещи на закрито на участниците бяха представени регионите на Бургас и Кешан и възможностите, които те предлагат за съвместно развитие на туристическия бизнес от двете страни на границата.
В своите презентации партньорските организации представиха и детайлно описание на дейностите, методите за тяхното изпълнение, целевите групи, които ще бъдат включени и очакваните крайни резултати от изпълнението на  проекта.
Стана ясно, че настоящият  проект е своеобразно надграждане на резултатите от предишен съвместен проект на двете организации, успешно приключил преди няколко години, в резултат на който са създадени и приведени на практика  съвместни туристически маршрути, включващи исторически и природни забележителности и непознати обекти от областите на Кешан и Бургас. Опознаването на двата региона сега спомага за доразвиване на възможностите за включване на алтернативни форми на туризъм, които могат да бъдат предпоставка за удължаване на туристическия сезон и привличането на клиенти с различни интереси.
По време на срещите бе заявен интерес от представителите на туристическия бизнес от двете страни за задълбочена работа и активно участие в събитията по проекта.
Предстоящите опознавателни турове, дискусионния форум и обучението ще дадат нужната основа на туристическите предприемачи да изградят успешна стратегия за привличане на нови групи туристи, задълбочаване на бизнес отношенията и контактите с партньори от съседната страна и в резултат активизиране на трансграничния туризъм. А също така и да бъдат оформени поне четири нови маршрута, които да предоставят незабравими преживявания на хората, които искат да се забавляват и да пътуват извън плажа и морето.
Извън този форум бе подписано споразумение от председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов и зам. председателя на Кешанската ТПП г-н Оркун Йоцкая за продължаване на сътрудничеството между двете палати.

initial 2

initial 3

initial 4

initial 5

initial 6

initial 7

initial 8

initial 9

initial 10

initial 11

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *