Актуални новини

Представяне на програмата на Европейската банка за възстановяване и развитие в помощ на МСП – безплатно онлайн, 30.06.2020 г.

 Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) продължава своята безплатна онлайн програма за онлайн обучения и съвети в подкрепа на микро, малки и средни компании (МСП), изправени пред икономическия ефект от коронавирус пандемията.
Програмата на ЕБВР, под надслов „Ноу-хау за … по време на криза“, обединява важна информация в централизиран хъб, където предприемачите могат да получат практическа помощ, включително обучителни материали и съвети за справяне с кризата от ключови индустриални експерти.
Платформата също така предлага местна информация за финансова подкрепа, налична от правителствата и банките в 30 от икономиките, в които ЕБВР инвестира.

Стартирана от ЕБВР като част от засилената подкрепа за компании по време на текущата криза, програмата се фокусира върху следните следните 5 бизнес стълба:
1) Управление на кризата: Твоите клиенти и доставчици
2) Управление на кризата: Основи на финансовия мениджмънт
3) Управление на кризата: Финансиране на твоята компания
4) Управление на кризата: Твоите служители – твоят ключов актив
5) Управление на кризата: Мениджмънт и предизвикателства пред лидерството
Първият модул „Управление на кризата: твоите клиенти и доставчици“ предоставя съвети върху поддържането на веригата на доставки и входящите парични потоци. Вече е наличен, докато останалите модули ще бъдат достъпни скоро след това. Всички ресурси ще бъдат налични на арабски, английски, руски, украински и турски език.
В следващите месеци, ЕБВР ще работи с партньорски банки и групи за бизнес помощ в рамките на регионите, в които оперира, за да осигури програмата в 30 страни с цел да достигне до над 10,000 човека, работещи в сферата на ММСП, предоставяйки им обучителни ресурси, споделяне на знание и експертни съвети.
Инициативата се финансира от: Европейския съюз (включително през Европейски консултантски център по инвестиционни въпроси), Казахстан и Фондът за подкрепа на малкия бизнес (Италия, Япония, Корея, Люксембург, Швейцария, Швеция, САЩ, Китайско Тайпе).
ЕБВР е международна финансова институция, която подпомага развитието на частния сектор и предприемаческа дейност в 38 икономики в 3 континента. Банката е собственост на 69 държави, Европейския съюз и Европейската инвестиционна банка. Инвестициите на ЕБВР целят да направят икономиките в регионите, в които оперира конкурентни, отворени, с добро управление, зелени, устойчиви и интегрирани.
Вижте програмата на тук: https://www.ebrdknowhowacademy.com/learn
БТПП
организира онлайн събитие за представяне на програмата за обучения и съвети в подкрепа на МСП , изправени пред икономическия ефект от коронавирус пандемията. Представянето ще се проведе на 30 юни 2020 г. /вторник/ от 15.00 ч.
Участието е безплатно.
Необходима е предварителна регистрация: https://forms.gle/YAoKKohetBhSYbsi7
За допълнителна информация: secretary.bscci@gmail.com

 

Back to list

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *