Актуални новини

Генералният консул на Р.Турция в Бургас посети Бургаската търговско-промишлена палата

Генералният консул на Република Турция в Бургас г-жа Сенем Гюзел се срещна с председателя на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов. По време на визитата бяха обсъдени предложения за съвместна работа в посока укрепване на търговско-икономическите връзки между двете страни.
Госпожа Гюзел определи настоящите отношения между лидерите на двете държави като много близки и изрази готовност да използва този „попътен вятър” в работата си за укрепване на сътрудничеството във всички сфери на обществения живот, включително за повишаване на стокообмена и привличане на инвеститори в Бургас.

Председателят Иванов заяви, че БсТПП работи добре със сродни организации от Турция вече повече от 30 години. Той информира за успешно проведени посещения на делегации на БсТПП в ТПП Чорлу и Генерално консулство на Р.България в Истанбул през юли т.г. и за осъществения обмен на опит с индустриални паркове в Турция. Като конкретни направления за реализиране на инвестиции в Бургас Иванов посочи хранително-вкусовата промишленост, химическа промишленост, козметика, машиностроене, текстил. Той допълни още, че има възможност за по-пълно натоварване на пристанището и летището в града.
Главният секретар на БсТПП Боряна Желева информира за съвместната работа с партньори от турски търговско-промишлени палати за популяризиране на слабо познати туристически обекти от двете страни на границата и за развиване на алтернативен туризъм.
В заключение Председателят отправи покана на г-жа Гюзел да представи дейността си пред Клуба на жените в бизнеса към Палатата.

13.12.2019 2

13.12.2019 3

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *