Актуални новини

Международна конференция „Инвестиране в устойчивост на туризма”

30.05.2019 1

 

Председателят на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов участва в международна конференция „Инвестиране в устойчивост на туризма”, която се проведе в кк „Слънчев бряг” в периода 30.05 – 01.06.2019 г.
Събитието се организира от Министерство на туризма и съвпада с шестдесетата годишнина на курорта. Над 250 участници от повече от 20 държави имаха възможност да обменят опита си и да се насладят на красотата и гостоприемството на българското Черноморие.
В приветствие при откриването на конференцията министърът на туризма на г-жа Николина Ангелкова изрази надежда, че предоставената платформа за общуване между представителите на бизнеса и институциите ще спомогне за създаването на дългосрочни партньорства.

Като основна цел на конференцията тя посочи превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация. От изложението й стана ясно, че в Европа страната ни се нарежда на трето място по брой артефакти след Италия и Гърция и на второ по брой минерални извори след Исландия.
Министрите на туризма на Албания, Алжир, Босна и Херцеговина, Египет и Черна гора споделиха специфични характеристики на развитието на отрасъла. Оформи се мнение, че за удовлетворяване на нарастващото туристическо търсене от Китай и ОАЕ е целесъобразно разработването на съвместни продукти и дестинации.  Бяха разгледани темите за глобалните туристически тенденции и пазарни условия, инвестиционните възможности в България, казуси на успешни инвестиции в туризма.
Председателят на БсТПП представи статистически данни и становище относно инвестирането в устойчивост на туризма и възможности за удължаване на туристическия сезон в област Бургас.
Програмата на конференцията включваше още отделни сесии, посветени на хотели, интегрирани курорти и хижи в дивата природа; управление на дестинации, туроператори, атракции, ССКИ, брандинг и маркетинг; свързаност на летищата и развитие на круиз в региона на Югоизточна Европа; колежите по туризъм и хотелиерство – създатели на международни центрове за върхови постижения; технологии и нововъведения, стимулиращи растежа в туризма.
В последният ден от събитието участниците имаха възможност да посетят паметника от световното културно наследство на ЮНЕСКО стария град Несебър.

30.05.2019 2

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *