Актуални новини

Годишните награди на Бургаската палата за 2018 г.

 

За 28-и път Бургаската търговско-промишлена палата раздаде своите годишни награди – статуетката „Порив“, дело на изтъкнатия бургаски скулптор Атанас Стоянов, дипломи и грамоти на фирми и личности, активно съдействали за икономическия растеж в региона и града. Събитието е логичен завършек на активната дейност, която Палатата развива през годината, а наградите са очаквано признание за най-добрите в бизнеса.
Гости на награждаването бяха областният управител Вълчо Чолаков,Димитър Николов – кмет на Община Бургас, генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе. Присъстваха още кметове на общини, почетни консули, управители на фирми и организации от града и региона, представители на бургаските висши учебни заведения, училища и професионални гимназии и др.

В своето поздравление председателят на Палатата инж. Цанко Иванов подчерта, че отминаващата година е успешна, за което говорят постигнатите ръстове във всички отрасли на икономиката и увеличеният износ. „Условията за Бургас и областта стават все по-привлекателни и нарастват чуждестранните инвестиции“, подчерта той, но не скри и трудностите, пред които се изправя бизнесът.
Областният управител подчерта, че усеща бургаският бизнес като едноголямо семейство. „Чувства се огромна близост сред вас. Може би това е и една от причините бургаският бизнес да успява и администрациите да се опитваме да отговаряме на вашите изисквания и очаквания“, каза в поздравлението си към присъстващите той.
Кметът Димитър Николов благодари на екипа на БсТПП за активността и сподели с присъстващите за голямата награда, която Палатата получи само преди дни. Тя бе отличена като най-успешна в системата на БТПП за 2018 година. Отличието – статуетка „Хермес“ и грамота бяха връченина председателя на БсТПП г-н Иванов на специална церемония в София.
„Тази година беше динамична, изпъстрена с различни трудности. Радвам се, че има много бургаски фирми, които бележат успехи и че те си сътрудничат помежду си и търсят партньорство. Надявам се следващата година да бъде по-успешна“, каза кметът.
На национално нивобе наградена ифирма „Билдникс“ ЕООД.
Първи своята статуетка „Порив“, придружена от диплом, тази година получи управителят на „Бургасбус“ ЕООД инж. Петко Драгнев. Тя му бе връчена за съществен принос в изграждането и поддръжката на транспортната схема в Бургас, отговаряща на европейските изисквания и допринасяща за подобряване качеството на живот на бургазлии.
Като водещо предприятие в производството и търговията със строителни материали, прилагащо технологии, съобразени с европейските изисквания за енергийна ефективност статуетка и диплома получи фирма „Андела“ АД. Те бяха приети отКиро Русев.
За предоставянето на комплексни логистични услуги, улесняващи в значителна степен икономическата активност на българските фирми, както на вътрешния, така и на международния пазар, статуетката отиде при фирма „Мирамар“ ООД. Тя е специализирана в областта на транспорта, спедицията и агентирането.
Признат бе и приносът в развитието на един от най-важните отрасли на регионалната икономика – строителството, включващ производството на богатата гама строителни материали и компоненти. Наградата бе връчена на ЗСК „ЛОЗОВО“АД.
Представителят на БсТПП за Созопол и Черноморец Милко Димов също бе отличенза популяризиране дейността на палатата в региона.
Авторът наиновативна разработка, призната не само в страната, но и в чужбина – биосензор, значително улесняващ анализа на водните ресурси, който е отличени спрестижната награда на Европейския съюз в категория „Води“ – проф. Валентин Ненов от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас, също бе отличен със статуетка. Тъй като проф. Ненов бе възпрепятстван да присъства насъбитието, наградата ще му бъде връчена на специална церемония в Университета.
За висококачествените монтажни и строително-монтажни дейности, допринасящи за развитието на енергийната и транспортна инфраструктура на региона на „Дин монтаж“ ЕООД, както и за изграждане на производствени мощности в цялата страна, бе връчена почетна грамота.
Клубът на жените в бизнеса към Палатата също бе отличен. Председателката му Соня Георгиева получи грамота.
През 2017 година бе учреденанаграда за „Успешна търговска марка“. Тази годинатя отиде при „Славянка“ АД – една от най-разпознаваемите и обичани български марки с 70-годишна история, широко известна не само на българския пазар, но и в целия свят. Получи я Петя Георгиева – изпълнителен директор на фирмата.

Текст: Дона Митева, ЧФ

19.12.2018 2

19.12.2018 3

19.12.2018 4

19.12.2018 5

19.12.2018 6

19.12.2018 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *