Актуални новини

Първи семинар по морско право в БсТПП

На 25.10.2018 г. Бургаската търговско-промишлена палата със съдействието на Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори”, Бургаска морска асоциация и „Шиппосибъл” ЕООД проведе семинар по морско право.
В приветствието си към участниците си председателят на БсТПП Цанко Иванов изрази задоволство от широкия интерес към темата. Специалният гост на събитието адв.Владимир Пенков изказа благодарност на съорганизаторите за инициативата и изрази надежда, че тя ще се утвърди като традиция.
Лекторите адв.Кръстю Георгиев от АД „Пенков, Марков и партньори” и адв. Явор Велчев, основател на „Шиппосибъл” ЕООД, разгледаха темите застраховане, договори за превоз, давности, страни по договора, съдебни и извънсъдебни производства, арест, аварии и прецеденти в морското право.

В семинара участваха представители на компании с дейност в секторите стоков контрол, спедиция, логистика, транспорт, строителство на пристанища, пристанищен пилотаж, пристанищни оператори, корабни брокери,  адвокати, държавна администрация. По време на дискусията бяха разгледани казуси от практиката и въпроси относно преимуществата и недостатъците на арбитража при решаване на спорове в морското право, изпълнението на решения от чужд съд в България, възможностите за създаване на облекчена процедура за получаване на удостоверение за местонахождението на кораб от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”.
В заключение председателят на БМА Пламен Русев призова участниците в семинара да изпращат своите въпроси и предложения до Асоциацията и изрази готовност да продължи сътрудничеството с останалите съорганизатори за развиване на морското право в Бургас.

25.10.2019 2

25.10.2019 3

25.10.2019 4

25.10.2019 5

25.10.2019 6

25.10.2019 7

25.10.2019 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *