Актуални новини

Задълбочаване на контактите между Бургаска област и провинция Съчуан, Китай

На 21. 09. 2018 г. в Областната управа на Бургас се проведе среща на представители на местната власт и регионалния бизнес с китайска делегация от провинция Съчуан, водена от заместник губернатора г-н Уанг Нинг. Събитието е продължение на установените приз октомври м. г. контакти и цели да свърже представители на бургаския бизнес и фирми от Китай.
Преди официалното откриване на форума областният управител Вълчо Чолаков и заместник губернаторът на провинция Съчуан, Република Китай – Уан Нинг подписаха Споразумение за сътрудничество и договориха обмен в сферата на бизнеса и търговията, обучението, културата и туризма.

Китайските гости презентираха възможностите на икономиката на провинция Съчуан като заявения интерес бе основно в областите на селското стопанство, хранително вкусовата промишленост, инфраструктурното строителство, енергетиката и туризма.
За настроението на участниците допринесе и кратка, но изключително интересна културна програма, презентирана от китайските гости.
В последвалите срещи активно се включи и Бургаската търговско-промишлена палата, представена от нейния председател инж. Цанко Иванов и членове на екипа. Бе обсъден конкретния интерес на китайски фирми в областта на търговията с етерични масла, област, в която България е лидер, производството и монтажа на съоръжения в сферата на възобновяемите енергийни източници, инфраструктурата и транспорта и др. В тази връзка беше договорен бъдещ обмен на информация, който ще допринесе за директни контакти между заинтересовани фирми от двете страни.
Г-н Иванов подчерта и традиционните контакти на Бургаската палата с китайския бизнес, чиято последна изява беше срещата между бизнесмени от Бургас и китайския град Ухан, проведена на 20. август т. г.

21.09.2018 2

21.09.2018 3

21.09.2018 4

21.09.2018 5

21.09.2018 6

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *