Актуални новини

Търговските палати на Бургас и Тамбов подписаха споразумение за сътрудничество

15.06.2018 1

 

Председателят на Съвета на Тамбовската областна търговско-промишлена палата Николай Калинов и заместник председателят Сергей Пронин се срещнаха с председателя на Бургаската търговско-промишлена палата инж. Цанко Иванов.Това бе втората поредна визита на представители на Тамбовската палата в БсТПП от началото на 2017 г. досега.
Председателите обсъдиха развитието на българо-руските търговско-икономически отношения и набелязаха основни допирни точки за сътрудничество между двете институции.
След побратимяването на Балчик и Тамбов, срещата между ръководствата на градовете Смолян и Мичуринск и сътрудничеството между Мичуринския университет с университетите в Пловдив и Кюстендил, Калинов изрази увереност във възможностите и значимостта на търговските палати за актвизиране на контактите между Бургас и Тамбов.

Той изрази задоволство от доброто сътрудничество с Центъра на промишлеността на Република България в Москва, чийто представител Димитър Георгиев придружаваше тамбовска бизнес делегация през януари 2017г. Калинов изтъкна като основни преимущества на Тамбов признаването му за най-чистия промишлен град на Русия, добре развитото образование, представено от три университета и доброто му логистично местоположение, в близост до милионните Воронеж и Волгоград и до петстотинхилядния Липецк.
Председателят Иванов изрази желание за подпомагане на бургаските предприятия в ориентирането им във възможностите за инвестиции, търговия, съвместни предприятия и образование в Тамбов.Той заяви готовност за приемане на делегация от Тамбов в Бургас, съдействие за осъществяване на контакти между Ректорите на университетите и Кметовете на двата града.
Срещата приключи с подписване на споразумение за сътрудничество и ангажимент за информационен обмен и набелязване на конкретни следващи стъпки за съвместната работа на двете палати.

15.06.2018 2

15.06.2018 3

15.06.2018 4

15.06.2018 5

15.06.2018 6

15.06.2018 7

15.06.2018 8

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *