Актуални новини

Иновативни решения в строителството

grundodrill

 

Фирма, редовен член на Бургаската търговско-промишлена палата, предлага специфични услуги, съврани с безизкопно изграждане на подземни комуникации.
Машината за хоризонтално сондиране „Грундодрил 15Х“ е особено подходяща за полагане на комуникационни и електрически кабели, тръбопроводи и други без извършване на изкопни работи и други строително-монтажни дейности, например под пътища, реки, улици, съоръжения и др.
Използва се иновативна технология, позволяваща прокопаването на канал с дължина до 300 метра и диаметър до 400 мм. на дълбочина до 7 метра.

Сондажната машина е разположена на повърхността, а за управление на процеса се използва електронна сонда в пробивната глава, чието местоположение се показва на радиодетекторен уред. Пробивната глава може да работи в различни видове почва (пръст, глина, чакъл, варовик и др.). Главата може и да променя своята траектория, което осигурява оптимално прокарване на трасето. Прокараният отвор се разширява с различни по диаметър разширители – до 400 мм.
Цената на прокаранита по този начин комуникации е по-ниска в сравнение с класическите методи.
Технологията е особено подходяща за прилагане от фирми, работещи в областта на строителството, комуникациите, електроснабдяване, ВиК и др.
При интерес, по-подробна информация може да получите в офиса на Бургаската търговско-промишлена палата, на ул. „Булаир“, 9 в Бургас или на тел.: 056812007.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *