Актуални новини

Патронен празник на ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“

16.03.2018 1

 По случай патронния празник Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”– гр. Бургас организира поредица дейности за отбелязване на тържествената дата- 133 години от рождението на патрона проф. Асен Христов Златаров.
За участие в празника бяха поканени и представители на Бургаската търговско-промишлена палата, организация, поддържаща традиционно добри връзки с учебното заведение.
Към настоящия момент в училището се обучават 995 ученици по професиите хотелиер, администратор в хотелиерството, ресторантьор, организатор на туристическа дейност, готвач, техник- технолог в ХВП. От учебната 2016/2017 г. се провежда и обучение по дуална система за една паралелка ученици по професия «Готвач». Професионалната подготовка и възможностите за успешната реализация на възпитаниците на гимназията привличат ежегодно стотици кандидат-гимназисти.

Гимназията разполага със съвременна учебна база- модерни кухни, учебни фурни, кабинети по сервиране, кабинет- хотелска рецепция, компютърни зали, физкултурен салон и библиотека. Учебните занятия се осъществявят от висококвалифицирани преподаватели, с богат практически опит.
На 16.02.2018г. в ПГТ гр. Бургас, се проведоха множество състезания: училищен кръг на национално състезание по професии. за „Най-добър млад готвач”, „Най-добър млад сервитьор”, „Най-добър млад хлебар- сладкар”, състезание на историческа тематика по повод 140 години от  Освобождението на България, състезание на клуб по Лего-роботика, състезание по български език, биология, химия, физика, шахмат, волейбол.   По повод 140 години от  Освобождението на България, на патронния празник, в училището гостува и изложба за освобождението на Бургас,  предоставена любезно от Регионалния исторически музей.
Гости на тържеството и участници в оценяването на състезателите бяха проф. Севдалина Турманова- зам. Областен управител, инж. Цанко Иванов – председател на БРТПП, инж. Яна Маркова- Община Бургас, г-жа Таня Новакова- секретар на СБУ Бургас, старши експерт Деян Божинов- РУО Бургас, председателят на училищното настоятелство, главни готвачи, мениджъри и собственици на известни заведения за обществено хранене в гр. Бургас.
Възпитаниците на гимназията показаха разнородни интереси в безброй тематични направления, но най-атрактивни бяха професионалните състезания, в които  се включиха ученици от 11. и 12. класове, както и ученици от 10 клас, обучавани по дуална система по ДОМИНО. Приготвените ястия се отличаваха с модерно художествено оформление и отлични вкусови качества, което затрудни избора на журито. Учениците, класирани на първо, второ и трето място ще представят ПГТ на регионалното състезание по професии през месец март 2018г. в гр.Ямбол.

16.03.2018 2

16.03.2018 3

16.03.2018 4

16.03.2018 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *