Актуални новини

Икономическият съветник към посолството на Украйна посети БсТПП

20.11.2017 1

 

Икономическият съветник към посолството на Украйна Рустам Аждар се срещна с председателя на Бургаската търговско-промишлена палата Цанко Иванов. Това бе първото посещение на дипломата по Черноморието от началото на службата му в България през януари 2017 г.
Председателят Иванов запозна госта с дългогодишните добри отношения на Палатата с Посолството на Украйна, с посланика на Украйна Н.Пр.д-р Микола Балтажи, почетния консул на Украйна в Бургас Димитър Караненов и с представителя на Украинската търговска палата на Балканите Юрий Куренков.

Основна цел на визитата на дипломата бе стартиралата подготовка за провеждането на българо-украински бизнес форуми в Бургас и Варна в изпълнение на решение, взето от президентите Росен Плевнелиев и Петро Порошенко през 2016 г.Г-н Аждар отправи молба към Председателя на БсТПП за оказване на организационна подкрепа за събитието в Бургас през 2018 г., когато се навършват и 100 години от установяването на дипломатическите отношения между двете държави. Предвижда се участие на представители на Посолството, администрацията на Одеса и успешни предприемачи. Иванов прие със задоволство Палатата да окаже съдействие за популяризиране на инициативата сред бургаския бизнес, след получаване на необходимата информация за условията за търговия с Украйна, законодателството, банковите обезпечения.
Бяха обсъдени още трайната тенденция за нарастване броя на украинските туристи в България и стокообменът между двете държави.

20.11.2017 2

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *