Актуални новини

Поредна инициатива на Клуба на жените в бизнеса към БсТПП

13.11.2017 1

 

Покланям се пред това, че създавате блага и движение в обществото, каза арх. Антоанета Хаджипетрова пред дамите от Клуба на жените в бизнеса към БсТПП по време на поредната им среща. Поводът за гостуването й бе представяне на родовата летопис „Хаджипетровите”плод на 10 годишния й съвместен труд с проф. Иван Карайотов. Редакторът на произведението, издадено от ИК „Знаци” -Румяна Емануилиду каза, че книгата представя не само историята на рода Хаджипетрови, но и на България, отразявайки два века и ще служи още толкова на бъдните поколения.
За написването на „Хаджипетровите” са ползваниматериали от лични и държавни архиви в Бургас, Пловдив, София, за да се представят както хората, които са вземали решения, така и начина, по-който са мислили.

Цялото икономическо развитие на Бургас е описано в плавна, неразчупена картина, свободна от художествена измислица. Бе подчертана ролята на фамилията за учредяването и дейността на Бургаската търговско-промишлена палата. Според авторката най-важното в историята на рода е образованието – благодарение на него Хаджипетрови са сплотявали хора, които са им вярвали, защото са били подготвени на неща, за които другите още не. В срещата участва и Мария Хаджипетрова – дъщеря на Антоанета Хажипетрова.
Преди представянето на книгата дамите от Клуба обсъдиха своите предложения за номинации за ежегодните награди на Бургаската търговско-промишлена палата, а в края на срещата желаещите посетиха книжарница „Белканто” в къщата на Хаджипетрови.

13.11.2017 2

13.11.2017 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *