Актуални новини

Делегация от Китайското посолство в Бургаската търговско-промишлена палата

30.08.2017kit 1

 

На 30. 08. 2017 г. в сградата на Бургаската търговско-промишлена палата се проведе работна среща на ръководството на палатата и нейни членове с делегация от посолството на Китайската Народна Република в България. Основна цел на събитието беше да се търсят възможности за подобряване на търговско-икономическото сътрудничество между двете държави като се използва специфичният потенциал на отделните региони.
Срещата бе открита от председателя на БсТПП инж. Цанко Иванов, който поздрави гостите и направи кратък анализ на състоянието на търговските отношения между България и Китай. Наред с това г-н Иванов представи и дейността на Бургаската палата и значението й за икономиката на региона. Бе изнесена и презентация, разкриваща инфраструктурните предимства и инвестиционния потенциал на Бургаски регион.

От своя страна ръководителят на китайската делегация г-н Яо Чаоин, икономически съветник в китайското посолство, представи интересите на китайския бизнес и очерта възможностите за сътрудничество в различни области. Такива възможности китайските бизнесмени виждат в областта на електронната търговия, изграждането на центрове за презентация на китайски продукти и не последно място в сътрудничество в технологичната област. Г-н У Лиуфан, аташе към посолството на КНР, представи и специална програма, финансирана от китайското правителство, с помощта на която всяка година 50 български предприемачи и мениджъри могат да бъдат обучавани в Китай, основно в областите на търговия, индустрия, производство, навигация.
В рамките на срещата бе постигната договореност между Бургаската търговско-промишлена палата и Посолството на Китайската Народна Република в България за обмен на информация и по-конкретно такава, отнасяща се организираните от двете страни срещи, семинари и други събития в икономическата сфера, подкрепа в набирането на кандидати за участие в китайската обучителна програма и организирането през следващата година на икономически форум в Бургас, на който представители на бизнеса от двете страни ще имат възможност за директни срещи.
По желание на гостите БсТПП организира и срещи с мениджмънта на някои от водещите в своя бранш фирми. В „Елкабел“ АД китайските дипломати бяха приети от изпълнителния директор г-н Божинов, който представи историята на дружеството и най-вече производствения му потенциал и международните търговски контакти. В „Гранд хотел Поморие“ гостите бяха запознати с възможностите на СПА туризма в България и перспективите за неговото развитие.

30.08.2017kit 2

30.08.2017kit 3

30.08.2017kit 4

30.08.2017kit 5

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *