Актуални новини

Белгийският търговски съветник отново на посещение в БсТПП

10042017 belgia 1

 

На 10.04.2017 г. в Бургаската търговско-промишлена палата гостува г-жа Ан Дефурни, икономически и търговски съветник към Посолството на Кралство Белгия в България. Това е нейното второ посещение в Бургаската палата и поредно замрежата на БТПП от началото на мандата й през 2013-та досега.
В увода си Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов напомни, че г-жа Дефурни е гостувала преди две и повече години в Бургас и отбеляза, че развитието на клъстерите, дискутирана тогава тема, не се е получило според взаимните очаквания.

Г-н Иванов представи част от екипа на БсТПП и обобщи пред белгийския съветник, че независимо от обективните фактори, Палатата в Бургас работив перспектива и осъществява успешно както традиционните си, така и нови дейности и услуги ( повече от 30 ) в подкрепа на регионалния бизнес. Инж. Иванов направи кратка справка и анализ на българо-белгийските търговско икономически отношения. Разгледани бяха белгийските инвестиции в България, туристопотокът от двете страни, големият на брой двустранни спогодби. Специално внимание се заостри върху факта, че в Бургас и региона няма белгийско присъствие и в тази насока се отправиха пожелания за бъдещи инвестиции.
Г-жа Ан Дефурни благодари на екипа на БсТПП за осъществената среща и обясни, че освен за България и Македония отскоро отговаря и за още 2 държави – Румъния и Молдова, но седалището и на търговски съветник остава към Посолството на Белгия в София и така ще продължи с по-голямо усърдие и настойчивост да провежда политиката на държавата си за разширяване и укрепване на двустранните отношения.
Между 15 и 18 май тази година госпожа Дефурни организира бизнес делегация с представители на над 20 белгийски фирми първо в София, а после и в Бургас.
Белгийските компании се интересуват от евентуални инвестиции в столицата, основно за осъществяване на внос от Белгия. Две от тях- в сферата на производство на бетон и преводаческа фирма, желаят да посетят офиса на Бургаската Палата и да се срещнат с потенциални партньори.
В заключение търговският съветник изрази задоволството си от проведеното посещение и предварително благодари за осъществяването на двустранната среща през месец май. Тя декларира готовността си за обмяна на търговско-икономическа информация и провеждане на съвместни мероприятия, както и при интерес от членове на БсТППза разширяване на портфолието на бизнеса от двете страни.

10042017 belgia 2

10042017 belgia 3

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *