Актуални новини

Посещение на Посланика на Пакистан в БсТПП

09052017 1

 

Извънредният и пълномощен посланик на ислямска република Пакистан в България Н.Пр. Бабар Хашми се срещна с ръководството и експертите на Бургаската търговско-промишлена палата. Целта на визитата бе отправяне на покана за участие в 10-то издание на Експо Пакистан, насрочено за провеждане в периода 9-12 ноември 2017 г. в Карачи.
Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов направи преглед на българско-пакистанските търговски отношения и отбеляза, че те имат потенциал за развитие. Посланик Хашми изрази своето задоволство от срещата и подчерта, че 50-годишното приятелство между двете държави е добра основа за надграждане и развитие на бизнеса.

Той изтъкна геостратегическата значимост на Пакистан за инициативата „Един колан, един път” и подписаното в края на април т.г. споразумение за избягване на двойното данъчно облагане като предимства за развитие на двустранните икономически отношения.
БсТПП се ангажира да проучи интересите на своите членове за развитие на бизнес с партньори от Пакистан и за посещение на изложението в Карачи. Посланик Хашми изрази готовност за оказване на пълно съдействие от страна на посолството на заинтересованите бургаски бизнесмени.

09052017 2

09052017 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *