Актуални новини

Бизнес дамите и рисковете от инфаркт

27022017jeni 1

 

На 27.02.2017г. Клубът на жените в бизнеса към Бургаската търговско-промишлена палата проведе първата си за годината сбирка. Гост на събитието бе д-р Мариана Контева, управител на Сити Клиник Бургас. Доктор Контева е инвазивен кардиолог, член е на Европейското дружество по инвазивна и интервенционална кардиология, Националното дружество на инвазивните и интервенционалните кардиолози, Националното дружество на кардиолозите и др. През 2014-та година е отличена от кмета на Бургас Димитър Николов с Медал за достойна служба. При голям интерес бе изслушана нейната лекция „Рисковете от инфаркт при жените”. Д-р Контева наблегна на опасните последствия от стреса на работното място, нездравословното хранене и начин на живот като основни предпоставки за предизвикване на инфаркт.

Дамите от Клуба дискутираха наболелите теми като споделиха лични, преживени моменти.
Председателката на Клуба Соня Георгиева отправи покана към участничките да дадат свои предложения за съставяне на годишната програма на клуба. В тази насока се обсъди евентуално провеждане на Седмица на отворените врата за ученици от 11 и 12 клас на професионалните гимназии в Бургас с цел запознаване с условията на работа и оформяне на професионална насоченост у младежите. Д-р Контева и Марияна Станева, управител на „Топливо- Бургас” АД приеха с желание идеята за реализиране като отворят вратите на дружествата, които те управляват. Проф.Миткова, ректор на Университет „Асен Златаров”- Бургас сподели, че такава инициатива е вече осъществена и отзивите са положителни.
Срещата приключи с решение обсъжданията по годишната програма на клуба да продължат и на следващото събиране тя да се приеме.

27022017jeni 2

27022017jeni 3

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *