Актуални новини

Посещение на румънския посланик в Бургаската палата

20.12.2016YonGalia 1

На 20.12.2016 г. посланикът на Румъния Н.Пр. Йон Гъля посети Бургаската търговско-промишлена палта, придружаван от министър съветника от посолството на Румъния Раду Калин Молдован и почетния консул на Румъния в Бургас Евгения Попеску.
По време на приятелската среща председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов запозна гостите с добрите контакти на Палатата със сродни организации от Румъния, датиращи от началото на прехода към пазарна икономика досега.
Посланикът изказа благодарност за срещата и подчерта значението на икономическата дипломация и ролята на търговско-промишлените палати в подкрепа на опитите на властите да насърчат търговките връзки между Румъния и България.

Той допълни, че съвместно с г-н Молдован планират организирането на все по-голям брой събития между фирми от двете държави, както и информационно събитие за разясняване на особеностите в законодателствата и фискалните системи.
По време на срещата стана ясно, че Бургас е побратимен с Брашов и това е предпоставка за развитие на отношенията и между търговските палата в двата града. Бяха обсъдени още възможностите за създаване на туристически пакети, включващи забележителности в двете държави и възможностите на националните законодателства за насърчаване на местните производители в рамките на ЕС.

20.12.2016YonGalia 2

20.12.2016YonGalia 3

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *