Актуални новини

Инвестиционно намерение за изграждане на техно-парк за производство на композитни строителни материали

17122016 1

 

На 17.11.2016 г. в новия офис на Бургаската търговско-промишлена палата се проведе международна среща с представители на бизнеса от Бургас и потенциален инвеститор от Русия.
Председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов приветства присъстващите и представи собственика на „Армастек” Игор Механошин. След участието си в успешната бизнес мисия на делегация от Перм в България през септември т.г., руският предприемач се завърна за втора среща с бизнеса от Бургас. Той запозна местни строители, проектанти, архитекти и потенциални партньори с намерението си за изграждане на предприятие за производство на композитна арматура в България. Участниците в срещата научиха какви са свойствата, приложенията, пазарният потенциал и икономическата ефективност на материала.

По време на последвалата дискусия бяха отправени конкретни въпроси и идентифицирани потенциалните трудности при утвърждаването на арматурата за употреба в строителството у нас. Механошин от своя страна поясни, че потенциалните приложения далеч не се изчерпват с тази сфера и посочи селското стопанство като един от най-достъпните сектори за реализация на своя продукт. След разкриването на завод в Колумбия и текущото развитие на проект в Южна Корея, той избира България по много причини, най-важната сред които членството в ЕС. Продукцията на „Армастек” е сертифицирана в Естония, Словакия, Полша и Чехия.
Срещата се осъществи с посредничеството на представителката на Пермската ТПП в България г-жа Юлия Вавилова. Тя изрази задоволството си от доброто сътрудничество с Бургаската търговско-промишлена палата и припомни, че то датира от 90-те години на миналия век. Приватизацията на нефтохимическия комбинат в Бургас от „Лукойл” е резултат именно от това сътрудничество. Тя допълни, че днес в Перм работи ново поколение предприемачи с много голям интерес към България и изрази увереност, че добрата съвместна работа между двете институции ще продължи и занапред.

17122016 2

17122016 3

17122016 5

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *