Актуални новини

Посещение на бизнес делегация от Пермски регион в Бургас

090916 1

 

Бизнес делегация от Пермски регион, Русия, водена от вице-президента на Пермска търговско-промишлена палата Елена Миронова посети Бургас за участие в борса за обмен на контакти с местни фирми. Организатор и домакин на срещата бе Бургаска търговско-промишлена палата. Официални гости на събитието бяха заместник областният управител на област Бургас доц.д-р Севдалина Турманова, заместник кметът по икономика, бюджет и финанси на община Бургас Красимир Стойчев и председателят на управителния съвет на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД Сергей Андронов.
Посещението в Бургас е заключителна част от едноседмичния престой на делегацията в България, след посещенията във Варна и Добрич.

В приветственото си слово към участниците председателят на БсТПП инж. Цанко Иванов каза, че посещението на делегацията от Перм в Бургас е знаково и значимо преди всичко с това, че се осъществява пряк контакт между заинтересовани предприемачи от двете страни. Той допълни още, че при първото посещение на бизнес-делегация от Пермския край преди 15 години по покана на БсТПП се е родила идеята, която в последствие се е реализирала – закупуването на най-голямото българско предприятие „Нефтохим” от руската фирма „Лукойл”. Иванов изрази надежда, че днешната среща ще постави началото на нови инвестиционни и търговски проекти.
Елена Миронова благодари за гостоприемството и подчерта, че макар членовете на Пермската палата да са предимно големи предприятия, при формирането на тази делегация е поставен акцент на малките и средните. Тя посочи международните бизнес контакти като едно от най-развитите направления в дейността на организацията и отправи покана към домакините за посещение в Перм.
Основната цел на днешната среща бе провеждане на борса за обмен на контакти между представителите на бизнеса от двата регион. От руска страна участваха 14 компании, 4 от които от най-развития в пермски регион отрасъл – химическата промишленост. Повече от 20 бяха представителите на бизнеса и академичните страни от българска страна.
По време на срещата бе подписано споразумение за сътрудничество между двете палати.

090916 2

090916 3

090916 4

090916 5

090916 6

090916 7

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *