Актуални новини

Бургаска бизнес делегация в Ниш

nish2016 1

 

На 24 и 25 март делегация на Бургаската търговско промишлена палата, водена от нейния председател инж. Цанко Иванов направи делово посещение в гр. Ниш, Република Сърбия. Събитието имаше за цел да затвърди традиционно добрите отношения между двете палати и да даде тласък на развитието на връзките между фирми от двата региона.
Бургаската делегация бе посрещната от зам. председателя на ТПП Ниш г-н Небойша Богданович и в предварителна среща бяха обсъдени предизвикателствата, стоящи пред двете палати в нашия динамично развиващ се свят.

Г-н Иванов и г-н Богданович, както и представители на ръководните органи на палатите обмениха мнения за специфичните условия, в които работи бизнеса в съответния регион и за това как бизнес организациите се справят с проблемите, стоящи пред техните членове. Особено внимание бе обърнато върху възможностите за инвестиции в регионите на Бургас и Ниш, като в разговора се включи и председателя на „Клуба на инвеститорите“ в сръбския град г-н Пиетро Джиони.
Официалната среща, на която присъстваха повече от 30 сръбски бизнесмени, започна с представянето на икономиките на двата региона и на възможностите, които те предлагат за правене на бизнес. След изказванията на г-н Иванов и г-н Богданович, участниците приветства и специалният гост на събитието – Генералния консул на Р. България в Ниш – г-н Едвин Сугарев.
Мероприятието продължи с двустранни срещи, по предварително заявен график, между представители на бизнеса от регионите на Бургас и Ниш. На тези срещи се обсъждаха конкретни намерения за установяванена бизнес контакти и изграждане на съвместни дейности.
На втория ден от посещението българската делегация посети и Свободна зона Пирот. Там тя бе приета от изп. директор наЗоната г-н Драган Костич, който е и председател на търговско промишлената палата в Ниш. Бургаските гости бяха запознати с възможностите, които се предлагат от зоната и с начините по които се стимулира международната търговия.

nish2016 2

nish2016 3

nish2016 4

nish2016 5

nish2016 6

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *